Els meus valors

A mida

Cada projecte és una aventura: igual que no hi ha dues persones iguals, no hi ha dos projectes iguals. Un habitatge, que pot ser el projecte de la teva vida, ha d’adaptar-se a ella. Tinc en compte la teva personalitat, els teus valors i les teves necessitats, per a dissenyar de forma totalment personalitzada.

Despreocupa’t del tot

No tens temps? No et preocupis, jo m’encarrego de tot. T’acompanyo durant tot el procés, que procuraré sigui el més tranquil possible. M’ocuparé de tots els tramitis amb l’ajuntament i la comunitat de veïns. A més, et mantindré informat del procés en tot moment, enviant-te fotografies i explicant-te com va tot.

Construir amb terra

Utilitzo materials ecològics i locals, com la fusta, la palla i naturalment la terra, un material sa, reciclable i del lloc.

Material de sempre de la construcció a Catalunya i en tota Europa, la terra avui torna a ser emprada en arquitectura gràcies a les seves propietats i a noves tècniques que permeten complir les exigències d’avui en dia.

La terra és un dels materials de construcció amb més futur : necessita molt poca energia per ser utilitzada a l’obra,  està disponible en qualsevol lloc, i fins i tot en molts casos podem fer servir la mateixa terra provinent de l’excavació dels fonaments de l’edifici.  És també completament reciclable i permet organitzar obres participatives.

A l’estiu, les propietats de la terra conserven els espais frescos, evitant recórrer a l’aire condicionat. A més, regula la humitat de l’ambient, assecant l’aire quan està humit i aportant-li humitat quan està sec, aconseguint així un confort òptim i condicions ideals per a la conservació interior dels productes.

Pots veure en aquest enllaç uns exemples: els projectes finalistes del Premi mundial d’Arquitectures de terra, el Terra Award.

Dissenyem junts?

Si tens un projecte en ment i vols que t’ajudi, com a arquitecta o consultora, pots contactar amb mi directament aquí.

sobre mi

Sóc Elisabetta Carnevale, arquitecte. Treballo a Barcelona ciutat i la seva província.

Crec fermament que fer arquitectura de qualitat avui significa construir amb materials respectuosos amb l’ecosistema, i pensar en l’experiencia de les persones que viuran en els espais.

Després de treballar quatre anys en despatxos d’arquitectura despatxos d’arquitectura, he descobert la construcció amb terra. La meravella de poder realitzar una arquitectura sana i sensual amb el que trobem sota els nostres peus m’ha conquistat. Vaig fer el Postgrau DSA Earthen Architecture en CRAterre  (ENSA Grenoble), i com a experta de construcció amb terra, m’he ocupat d’innovació en materials en el  centre de recerca Amàco, a França, i de conservació dels habitatges de tova de l’Equador, patrimoni Unesco .

Dono cursos relacionats amb l’ús de la terra en el IAAC (Insitute for Advanced Architecture of Catalonia), i amb l’associació d’arquitectes De Mans A Terra .


testimonis dels clients

Respecte a la col·laboració amb Elisabetta Carnevale apreciem els recursos personals i professionals que ella va aportar a la creació del nostre espai. La seva actuació va facilitar un progrés constant del projecte, malgrat els reptes i contrarietats que una obra d’aquest tipus comportava. Va ser de gran ajuda el seu criteri estètic, tècnic i legal, la seva ment oberta a idees noves i les seves solucions creatives. La idea d’utilitzar material orgànic va afegir una sensibilitat nova al projecte. Motivats per l’ús de terra compactada per a les parets, Elisabetta ens va portar a decidir-nos per materials naturals sempre que fos possible. El resultat se sent res més entrar en MiBi. L’olor i el tacte de l’entorn conviden a relaxar-se i obrir els sentits. Això forma una bona base per als nostres serveis que tracten d’explorar i integrar una varietat de les facetes que componen la nostra condició humana.

Mercé i Ragnar, propietaris del Centre de ioga Mibi