Reforma d’un pis a Barcelona Sants

Necessitem tornar a casa per a recordar-nos de qui som. […] Sense l’arquitectura, ens costa recordar-nos de les coses que ens importen – i mes en general de qui som.

Alain de Botton, filòsof

Superfície: 56 m²  | Any: 2019  | En col·laboració amb Avel·li Hernandez, Arquitecte

Aquest pis en la segona i última planta d’un edifici de principi de segle, en el barri de Sants, s’obre cap a un gran i tranquil pati de mançana i els seus arbres. L’hem reformat amb dos objectius : guanyar confort i qualitat de l’espai.Hem creat un únic espai diàfan, amb una gran cuina americana delimitada per un sòl de pissarra natural.

La taula i les superficies de treball són de marbre no polit.Hem obert el fals sostre deixant les bigues de fusta a la vista, i hem creat un altell que acull el llit, un petit escriptori i una zona amb armaris.

Dues finestres zenitals aporten llum i ventilació creuada.Una escala de tipus japonès amb esglaons compensats permet estalviar espai, i està integrada en un moble de pi massís que acull un escriptori, una llibreria i dues bicicletes.Els nous arrebossats de terra regulen la humitat en el lavabo, on la caixa de vidre de la dutxa funciona com una llanterna per a il·luminar el pis de nit.


Reforma de un piso en Barcelona Sants


Necesitamos volver a casa para acordarnos de quiénes somos. […] Sin la arquitectura, nos cuesta acordarnos de las cosas que nos importan – y mas en general de quien somos.
Alain de Botton, filósof
o

Superficie: 56 m²  | Anõ: 2019  | En colaboración con Avel·li Hernandez, Arquitecto

Este piso en la segunda y última planta de un edificio de principio de siglo, en el barrio de Sants, se abre hacia un grande y tranquilo patio de manzana y sus arboles. Lo hemos reformado con dos objetivos: calidad del espacio y de confort.
Hemos creado un único espacio diáfano, con una grande cocina americana delimitada por un suelo de pizarra natural. La mesa y los planos de trabajo son de mármol no pulido.
Hemos abierto el falso techo dejando las vigas de madera a la vista, y hemos creado un altillo que acoge la cama, un pequeño escritorio y una zona con armarios. Dos ventanas cenitales aportan luz y ventilación cruzada.
Una escalera de tipo japonés con peldaños compensados permite ahorrar espacio, y está integrada en un mueble de pino macizo que acoge un escritorio, una librería y dos bicicletas.
Los nuevos enlucidos de tierra regulan la humedad en el lavabo, donde la caja de vidrio de la ducha funciona como una linterna para iluminar el piso de noche